sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Opettaja ei ymmärrä

Googletin tietoa toista blogikirjoitusta varten, kun sain idean tehdä pienen testin. Mitä Google tarjoaa minulle, kun haen kolmelta eri keskustelupalstalta (Kaksplus, Vauva, Suomi24) hakutuloksia hakusanoilla "opettaja ei ymmärrä"?

kaksplus.fi

vauva.fi

suomi24.fi

Tuloksia tuli tietenkin tuhansia ja kymmeniä tuhansia, joista osa ei liity aiheeseen, mutta algoritmi lajittelee hakutulokset suurin piirtein relevanttiuden mukaan. Relevanttius, tässä tapauksessa ihmisten valitus internetissä opettajien kykenemättömyydestä vastata heidän lastensa erilaisiin tarpeisiin, säilyy kuitenkin selatessa hakutulossivun ensimmäisiä kymmeniä sivuja.

Kokeilin tuloksia ylitiukalla rajauksella. Google näyttää vain ne keskustelut, joissa on käytetty tarkalleen ilmaisua "opettaja ei ymmärrä".

kaksplus.fi

vauva.fi

suomi24.fi

Tällä löysin 46 hakutulosta. Google ilmoittaa, että hakutuloksia olisi enemmänkin, mutta ei jostain syystä näytä niitä. Nämä 46 hakutulosta kattaa siis vain kolme eri keskustelupalstaa, ja vain ne keskustelut, joissa on käytetty tismalleen jossain lauseessa sanajärjestystä "opettaja ei ymmärrä". Ulkopuolelle jäävät siis kaikki samanaiheiset keskustelut, joissa näitä sanoja ei ole käytetty tässä järjestyksessä.

Kolmella suomalaisella keskustelupalstalla siis on käyty ja käydään satoja, ehkä tuhansia keskusteluja opettajien ammattitaidon suhteen. Meinaan pyörtyä, kun mietin, että tähän voi lisätä vielä kaikki loput suomalaiset nettifoorumit, Facebookin, kahvipöytäkeskustelut, Wilma-viestit ja puhelinsoitot iltaisin ja mitä vielä. Tämä on yksi syy, miksi oma huumani opettajan työtä kohtaan sammui. En kykenisi koskaan tekemään näin vaativaa asiakaskuntaa tyytyväiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti